Spreekbeurt luipaardgekko
Hier lees je meer over het verblijf, de verzorging en de voeding van de luipaardgekko. Handig als je een spreekbeurt over de luipaardgekko gaat houden!
Maak kennis met de luipaardgekko
Hoe ziet de luipaardgekko eruit?
De luipaardgekko is een grondgekko, dat wil zeggen dat hij niet tegen muren en plafonds kan lopen zoals de meeste andere gekko's. Hij wordt actief als het donker wordt. Hij heeft een plat lichaam en grote ogen en wordt ongeveer 25 centimeter lang. De staart lijkt uit aparte onderdeeltjes te bestaan en is iets korter dan de rest van zijn lichaam. In het wild is de luipaardgekko wit-geel met bruine en zwarte vlekken. Over zijn hele lichaam heeft hij wratjes.…Lees meer..
Verzorging van de luipaardgekko
een verblijf voor de luipaardgekko
Voor een luipaardgekko heb je een terrarium met een grondoppervlakte van minstens 0,50m2 en een minimale hoogte van 40cm nodig. In een hoger terrarium kunt je meer klimmogelijkheden maken. Zorg voor een achterwand in het terrarium, want als je er helemaal doorheen kunt kijken wordt de gekko nerveus. Er moet voldoende frisse lucht in kunnen, maar het mag niet tochten.
Gebruik op de bodem beukensnippers, kwartszand of platte stenen zoals leisteen. De luipaardgekko…Lees meer..
Is de luipaardgekko een huisdier voor jou?
Nee, niet voor jou in je eentje, maar samen met je ouders kan het wel. Zorg dat je weet hoe je dit dier goed kunt houden en verzorgen en laat je helpen met het opzetten van het terrarium en de techniek, zoals verwarming.
Wat wel en wat niet!
WEL… het terrarium op een rustige plaats zetten en rustig bewegen in de buurt van het terrarium.
NIET… bij zijn staart pakken, want die laat dan los! Wees ook voorzichtig met zijn huid, die is erg gevoelig.
WEL… altijd je handen wassen nadat je met het dier of het terrarium bezig bent geweest. Reptielen kunnen bacteriën overbrengen
Leuke weetjes over luipaardgekko's
De luipaardgekko bewaart energiereserves in zijn staart in de vorm van vet.
Prooidieren kun je het beste eerst bijvoeren met bijvoorbeeld kattenvoer of visvoer. Hierdoor wordt hun voedingswaarde groter.
Voordat de luipaardgekko in winterrust gaat, moet je hem minder vaak voeren. Tijdens de winterrust eet hij niet of maar heel weinig.