Sluiten

Waar ga je een dier kopen?

Veel huisdieren, zoals konijnen, knaagdieren en verschillende soorten vogels en vissen, koop je in een goede dierenspeciaalzaak. Je kunt ook terecht bij een fokker of kweker; de adressen kun je krijgen bij de rasvereniging. Je kunt ook een dier uit het...

Veel huisdieren, zoals konijnen, knaagdieren en verschillende soorten vogels en vissen, koop je in een goede dierenspeciaalzaak. Je kunt ook terecht bij een fokker of kweker; de adressen kun je krijgen bij de rasvereniging. Je kunt ook een dier uit het asiel halen: honden en katten, maar ook konijnen, knaagdieren, fretten en soms zelfs geitjes of kippen kun je zo een nieuw tehuis geven. Je vindt er ook jonge dieren, want er worden vaak nestjes met jonge katjes of konijntjes gebracht.

Waar je je dier ook gaat kopen, kijk altijd eerst goed rond. Zijn de hokken ruim en schoon? Worden er niet te veel dieren gehouden? Gaan de mensen er op een leuke manier om met de dieren? Je ziet al gauw of het om een goed adres gaat. Ook kun je gerust dingen vragen, want een goede dierverkoper weet alles over de dieren die hij verkoopt.

Lees meer over een huisdier kopen: Waar moet je op letten als je je huisdier op wilt halen?