Sluiten

Wat is het LICG?

Het LICG is de afkorting voor Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren. Bij het LICG kun je terecht voor informatie als je een huisdier wilt kopen. Ook als je al een huisdier hebt, maar wilt weten hoe je er goed voor kunt zorgen, ben je bij het LICG aan het goede adres. Wij vinden het heel belangrijk dat de informatie die je van ons krijgt, klopt. Want alleen dan weet je of je dat dier wel echt als huisdier wilt hebben. En hoe je ervoor moet zorgen. En als jij goed voor je huisdier zorgt, heeft je huisdier het naar zijn zin. Je huisdier blij en jij blij. Daarom laten we al onze informatie nakijken door deskundigen voordat we het op de website zetten.

Hoe kom ik aan informatie?

Kijk eerst eens rustig rond op onze website. Je vindt er bijvoorbeeld spreekbeurten over allerlei soorten huisdieren. Je kunt bij ons terecht voor informatie over honden en katten, maar ook over ratten, konijnen, ezels, slangen, hagedissen, schildpadden, wandelende takken enzovoort.

In de spreekbeurten vind je een heleboel informatie over het gedrag van een dier, de verzorging en over wat hij eet. Ook kun je lezen wat je wel en wat je juist niet moet doen als je zo'n dier als huisdier wilt hebben. Je kunt de spreekbeurten gebruiken om op school iets over een dier te vertellen, maar er staan ook een heleboel dingen in die belangrijk zijn als je een dier wilt kopen of als je al een dier hebt.

Ben je helemaal enthousiast over een dier, wil je nog veel meer weten en mag het allemaal wat moeilijker worden? Dan vind je in de huisdierenbijsluiters nog veel meer informatie!

Het kan ook zijn dat je niet iets wilt weten over een huisdier zelf, maar wel over iets wat met huisdieren te maken heeft. Kijk dan eens bij de 'Handig' onderwerpen. Ook leuk voor een spreekbeurt of werkstuk.

Wie helpen het LICG eigenlijk?

Het LICG wordt gesteund door:

Deze organisaties vonden het belangrijk om een plek te maken waar je met al je vragen over huisdieren terecht kunt. Daarom hebben zij het LICG opgericht.