Sluiten

Meer informatie over huisdieren

Wil je meer weten over huisdieren? Hieronder vind je een aantal plaatsen waar je terecht kunt voor meer informatie en als je vragen hebt.

  • Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Op de website www.licg.nl vind je informatie over alles wat met huisdieren te maken heeft. Speciaal voor kinderen is er de kids-website van LICG: kids.licg.nl (daar ben je nu). Hier vind je tientallen spreekbeurten, speciale onderwerpen en projecten over huisdieren.
  • Ook de dierenspeciaalzaak kan je meer vertellen over het verzorgen van huisdieren. Het leuke is dat je sommige dieren hier in het echt kunt bekijken.
  • Fokker en kweker: sommige dieren kun je niet in de dierenspeciaalzaak kopen, maar vaak wel bij een fokker of kweker. Zoek je een adres? Vraag dat op bij de liefhebberijvereniging of rasvereniging. Kun je die niet vinden, vraag dan hulp bij het LICG.
  • De liefhebberijvereniging of rasvereniging (clubs van mensen die van een bepaalde diersoort of ras houden) geeft graag antwoord op je vragen. De mensen van zo’n vereniging weten alles over ‘hun’ dieren en hebben er zelf veel ervaring mee.
  • Ga eens kijken op een dierententoonstelling. Daar zie je vaak verschillende diersoorten of rassen en kun je de dieren makkelijk vergelijken. En je kunt vragen stellen aan de eigenaren van de dieren, want die zijn er natuurlijk ook.
  • Bij de dierenarts kun je ook altijd terecht met je vragen, vooral als het gaat over de gezondheid van dieren. De dierenarts of dierenartsassistente kan vragen daarover beantwoorden of onderzoeken of het dier dat je wilt kopen gezond is.
  • Asiel: bij een asiel of opvang, zoals een knaagdieren- of frettenopvang, kunnen ze je ook een heleboel vertellen. De medewerkers weten vaak heel veel over de dieren die ze opvangen.